Туристи няма. Очакваме обещанията, които са към нас. Изпратили сме много

...
Туристи няма. Очакваме обещанията, които са към нас. Изпратили сме много
Коментари Харесай

Екскурзоводи: Туристи няма. Срещите с министерствата не водят до никакви резултати |

" Туристи няма. Очакваме обещанията, които са към нас. Изпратили сме доста писма. Последното беше преди няколко дни до трите министерства - на стопанската система, туризма и труда и обществена политика. В това писмо подчертаваме, че последната среща на 1-и септември не води до никакви резултати ". Това заяви Филип Станимиров от Съюза на българските екскурзоводи пред във връзка проблемите на екскурзоводите поради Коронавирус рецесията. 

Станимиров изясни, че този бранш остава настрана от помощта за бранш " Туризъм ".

Без да съм водил някаква точна статистика, мога да кажа, че спадът на туристи е не 80, а 90%. Поради разнообразни аргументи - условия за PCR проби, времето, което би трябвало да прекарат в карантина. Ние сме една от многото жертви на COVID-19, безапелационен е той. 

" Искаме по някакъв метод да бъдем подкрепени поради това, че сме лимитирани съвсем на 100% да работим тази година. Туристическата активност е най-вече сезонна работа и се разгръща в най-много 8 месеца от вероятните 12 ", добави Станимиров. 

По думите му ограниченията против ковид не затрудняват екскурзоводите и това не е повода за спада на туристи. 

Той изясни, че по-голяма част от страните в Европейския съюз са дали някакъв тип финансово подкрепяне на техните лицензирани екскурзоводи. 

" Предвиждат се митинги под някаква форма. Трудно е присъствено, тъй като сме от цяла България. Остава въпросът по какъв начин и за какво се дава обещание нещо, което няма даже стъпка напред (към реализирането му - бел. ред.) ", безапелационен е Станимиров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР